2-onder-1-kap-woning

Het bouwen van een 2-onder-1-kap woning vraagt om een zorgvuldige aanpak. In het eerste traject dienen veel zaken te worden uitgezocht en moeten goede afspraken worden gemaakt op het gebied van o.a architectuur, indeling van de woning, materiaalkeuze etc.

Tijdens het hele bouwproces van uw 2-onder-1-kap woning, denken wij met u mee en werken we nauw samen met alle betrokken partijen. Het streven is daarbij altijd naar een zo optimaal mogelijke resultaat, binnen het vastgestelde budget en met een realistische tijdsplanning. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw 2-onder-1-kap woning voldoet aan alle eisen m.b.t. het beeldkwaliteitsplan, het bestemmingsplan en het bouwbesluit.

Wilt u een twee-onder-een-kapwoning laten bouwen?

Bouwbedrijf Lammersen heeft zeer ruime ervaring in het bouwen van 2-onder-1-kap woningen en wij staan garant voor vakmanschap. Met zo’n 90 jaar ervaring in het bouwen van woningen, hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd van een degelijk, deskundig en betrouwbaar bouwbedrijf.

Voor uitgebreide informatie en advies kunt u een afspraak maken. Met behulp van o.a. tekeningen, foto’s en bouwmaterialen kunnen we u laten zien hoe uw toekomstige 2-onder-1-kap woning er eventueel uit kan komen te zien. En niet te vergeten, wat het bouwen van deze woning u gaat kosten.

Meer informatie of een afspraak?
Neem contact met ons op, bel 074 376 18 19 of mail naar info@lammersen.nl.

Wat is een 2 onder 1 kap woning?

Een 2 onder 1 kap woning (ook wel “dubbelwoning” of “half vrijstaande woning” genoemd) is het type woning, waarbij twee woningen zowel een binnenmuur (scheidingsmuur) als het dak delen. Bij een twee-onder-één-kapwoning zijn beide woningen meestal in dezelfde stijl gebouwd en vrijwel identiek aan elkaar; vaak elkaars spiegelbeeld.

Waarom een twee-onder-een-kapwoning bouwen?

Het bestemmingsplan kan een twee-onder-een-kapwoning voorschrijven. Een twee-onder-een-kapwoning kan echter ook de betere oplossing zijn op een kleine kavel. Vaak wordt gekozen voor een 2-onder-1-kap uit praktische en/of kostenoverweging: beide bewoners kunnen de bouwkosten gezamenlijk dragen. Een aannemer kan een twee-onder-een-kapwoning vaak (kosten) efficiënter bouwen. Er worden namelijk twee indentieke woningen tegelijkertijd gebouwd. Bouwbedrijf Lammersen heeft uitgebreide ervaring met het bouwen van twee-onder-één-kap-woningen voor zowel particulieren als projectbouw.

Een twee-onder-een-kap-woning is samen bouwen

Twee toekomstige bewoners bouwen samen een twee-onder-een-kapwoning. Toch is het heel goed mogelijk om variaties aan te brengen en uw persoonlijke wensen te verwerken in de woning.